Vandaag gaat het over zorgelijk.

De Verenigde Staten worden aangevoerd door een machtswellustige daas. Zorgelijk. Noord-Korea ook. Zorgelijk. Groot Brittannië wil klein worden. Zorgelijk. Pakistan is een islamitische terreurstaat. Zorgelijk. Bangladesh raakt onder water. Zorgelijk. Afrika lijdt massaal honger en wordt verscheurd door oorlog. Zorgelijk. Na het allerhoogste, Mandela, woekert het allerlaagste, Zuma. Mugabe is zijn gelijke. Zorgelijk. Italië en de banken, zorgelijk. Spanje en de banken, zorgelijk. Griekenland is in alles zorgelijk. Frankrijk en de toekomst. Zorgelijk. Midden Oosten. Waar te beginnen? Zorgelijk. Noord-Afrika en de vluchtelingen. Zorgelijk. Brazilië, een puinhoop. Zorgelijk. Venezuela, nog erger. Zorgelijk. Filipijnen en Duterte. Zorgelijk. Indonesië, strenge islam. Zorgelijk. Niets vergeten? Ja, Sissi in Egypte, Cartes in Paraguay, Erdogan in Turkije, Orban in Hongarije, Poetin in Rusland. Zorgelijk. Zorgelijk als rationeel eufemisme voor onze angst, voor het wakker liggen, voor het 'mijn hemel, het zal toch niet gebeuren dat...' Sorry voor dit defaitisme, voor de negativiteit. Inderdaad: zorgelijk. Maar het moest even.