Vandaag gaat het over afleiding.

Een spirituele tennismaat vroeg zich in ons gezelschap af waarom er miljarden euro's en vele jaren worden besteed aan alle mogelijke vormen en niveaus van opleiding, maar niet of nauwelijks een euro of dag aan afleiding. Afleiding? Ja, als je jong bent leiden ze je op, maar waarom leiden ze je niet even netjes af als je oud bent? He?! Bedoel je dat ouderen meer afleiding nodig hebben? Nee, zei hij, ik bedoel dat oud worden iets is wat je moet kunnen, en aangezien het voor ieder van ons een eerste keer is, moet je dat leren en dat leren noem ik voor het gemak afleiding. Hij keek ons enigszins triomfantelijk aan, tevreden met zijn vondst. Zullen we een brandbrief schrijven aan de informateur, opperde iemand. Ja, laten we dat maar doen, besloten we. Maar eerst nog een setje tennis en een biertje. Of twee.