Vandaag gaat het over gelijk.

Op 24 februari j.l. schreef ik in MaWoVRIJ 226: ‘Misschien/hopelijk/mogelijk zullen we op donderdag 16 maart constateren dat donderdag 23 februari het keerpunt bracht. Op die dag deed Geert Wilders vanwege een griepje en een lek in zijn beveiliging niet alleen zijn hoofd maar ook zijn kamer op slot. Geen volkse oplopen voor de nep

partijleider meer. De zwijgende minderheid die hij zo lang zei te dienen, kreeg ineens in de gaten dat het hem niet om zijn volk maar uitsluitend om het fenomeen Geert te doen was. Even een drempeltje, en weg was de populist. Hij die God was, werd Geest en uiteindelijk, ik schat tegen 15 maart, Gewoon. Van de bang makende 35 zetels blijven er straks 20 doodgewone zeteltjes over.’ Kijk eens aan! Hoe juist geschat! Heb je graag gelijk of geluk? vraagt een vriend me. Geluk natuurlijk. Maar soms dient het ’t algemeen belang en de toekomst van ons land om gelijk te krijgen. En voelt het extra goed. Nu met z’n allen maar weer gauw de blik terug op de werkelijke uitdagingen: die van de wereld.