Vandaag gaat het over Mark.

Aangezien we ons niet goed kunnen voorstellen dat Pechtold, Roemer, Asscher, Buma of Klaver onze premier wordt, zullen we waarschijnlijk nog eens maximaal vier jaar moeten luisteren naar de tovenaarsleerling die op ongeëvenaarde wijze in staat is om recht aan krom en goed (wij) aan kwaad (Turks) te praten. Elke dag, zo stel ik me voor, luistert hij vrolijk naar de wekker en begint ogenblikkelijk met het verkondigen van de eerste van zijn honderd meningen van de dag. En uitgerekend in een tijd dat mondiale problemen als klimaat, honger, vluchtelingen en terrorisme het debat zouden moeten bepalen, hangen de media aan alle Haagse lipjes die met minivraagstukjes hun belangrijkheid proberen hoog te houden. Niet in het minst Mark zelf. Vanwege zijn Pinokkio verleden kan hij ons woensdagnacht niet trakteren op 'Read my lips'. Het zal wel 'Mark my words' worden. Zoek het verschil.