Vandaag gaat het over keerpunt.

Misschien/hopelijk/mogelijk zullen we op donderdag 16 maart constateren dat donderdag 23 februari het keerpunt bracht. Op die dag deed Geert Wilders vanwege een griepje en een lekje in zijn beveiliging niet alleen zijn hoofd maar ook zijn kamer op slot. Geen volkse oplopen voor de neppartijleider meer. De zwijgende minderheid die hij zo lang zegde te dienen, kreeg ineens in de gaten dat het hem niet om zijn volk maar uitsluitend om het fenomeen Geert te doen was. Even een drempeltje, en weg was de populist. Hij die God was, werd Geest en uiteindelijk, ik schat tegen 15 maart, Gewoon. Van de bangmakende 35 zetels bleven er 20 doodgewone zeteltjes over. Niks om je druk over te maken.

Veertig jaar geleden werd de met veel spuugspeeksel opererende volksmenner Janmaat door de media massaal doodgezwegen. Nu is de toch al zo droge mond van Wilders van zichzelf helemaal droog gevallen. Tot zover het goede nieuws van vandaag.