Vandaag gaat het over hele pagina's

Wat is dat toch ineens, al die hele pagina's in de kranten waarop onze politieke dagdromers ons betaald en zonder tegenspraak kunnen komen uitleggen hoe geweldig ons land is (Rutte, Pechtold), hoe lief we moeten zijn voor elkaar (van der Staaij) en dat we er samen wel uit komen (Asscher). Gevolgd door hele pagina's van meer of minder bekende Nederlanders die ons met schimmige teksten oproepen te tekenen bij het kruisje omdat de zorg beter moet en het onderwijs ook, of omdat we zelf moeten kunnen beslissen wanneer we doodgaan of omdat we dat nou juist niet moeten mogen. En dan vergeet ik er nog een paar die me in de mêlee van de belerende overdaad zijn ontschoten. O ja, de oude popp

rins Leo Blokhuis die ons met muziek gaat informeren dat liefde voorop moet staan in ons leven. Toppunt van debilisering is niet voor het eerst Mark Rutte die op TV pontificaal laat weten dat 'we allemaal een EHBO-cursus moeten volgen.' Dit om 'de veiligheid van Nederland verder te bevorderen'. Het wachten is op de nationale aanbeveling om voortaan uitsluitend dubbelwandig toiletpapier aan te schaffen. Dit ter bevordering van de NL hygiëne. Intussen gaat het met onze geestelijke hygiëne hard achteruit.