Vandaag gaat het over zeven.


Morgen is het 7 januari. Een zaterdag. We zullen laat opstaan en tot en met de koffie de schier oneindige Volkskrant van de zaterdag lezen. We zullen besluiten of het weer toestaat dat we lang wandelen of dat januariele ongezelligheid ons dwingt tot een korte sprint naar de winkelstraat via de short cut van het beschermende bos, waarin we met gebogen hoofden de hondendrollen zullen proberen te overstappen. Met het donker worden ruimen we opgeruimd de kerstboom en zakken moegestreden in de stoelen voor het verwerken van de opiniepagina’s. Sombermans alom. Op tafel liggen de kaarten voor de Toneelschuur waar we in de avond de gelauwerde Ariane Schluter en Peter Blok zullen gaan zien in een stevig robbertje echtscheidingsvechten a la Virginia en de wolf. Tierend en slaand zullen ze een paar uur lang over het toneel gaan. Dat is ons avondje uit. Waarom gaan wij dat zien? Waarom zouden wij nooit kaartjes boeken voor een toneelstuk over een gelukkig echtpaar? Wat is het toch dat ons drijft naar niet in plaats van wel? Wellicht vergroot het leed van de ander de lol van de een. Als dat zo is, leven we in een gelukkige tijd.