Vandaag gaat het over feitfraude.


Als er teveel media zijn, als je teveel mogelijkheden tot je beschikking hebt om te communiceren, dan kom je op den duur feiten tekort. Zo interessant is het leven nou ook weer niet, dat je in ijltempo continu berichten om je heen kunt sproeien die de moeite waard zijn. Ergo: na het nieuws komt het non-nieuws. Na het non-nieuws komt de nonsens. Na de nonsens de roddel. Na de roddel volgt het razen en tieren, het schelden, de belediging. En na de belediging komt het nepnieuws, de feitfraude. Als je getweet hebt tot je een ons weegt en dan voor je restless brains niets anders meer weet te verzinnen, dan verzin je een feit. Dan stuur je als feit jouw wereld in dat je kind in een pizzatent is misbruikt. En hoera, de hele wereld neemt het van je over. Alles beter dan even niets. En hoera, er is weer een heel jaar van dittem te gaan. Met de leider van een groot deel van de wereld en de politicus van het jaar 2016 als voorgangers. Wie verstandig is, richt zijn hoofd in 2017 op van het verdoemde apparaat en kijkt omhoog. Op zoek naar de vlucht van de postduif. Enige brenger van echt nieuws. Vredesnieuws.