Vandaag gaat het over jarig.


Ik was gisteren jarig en ik had het naar me zin. Bij de meeste verjaardagen gaat het om de jarige, maar niet bij die van mij want dan gaat het om mij en kerst. Het is altijd zo geweest dus ik weet niet beter. Nu ik ouder ben zijn er natuurlijk niet echt slingers, maar goed, wat boeit het. Jarig zijn hoeft niet altijd heel uitbundig te zijn. Jarig zijn is leuk op welke manier dan ook. Volgend jaar ben ik alweer zeventig, maar dat is volgend jaar. Gisteren kreeg ik een nieuwe I-pad want de oude valt bijna uit elkaar. Mijn kleinkinderen zeggen altijd dat ik jong ben, maar ik weet niet of ze dat wel menen. Maar ik ben nog niet zo oud dat ik niet meer met ze kan voetballen of de tweeling vic/sam optillen. Ik kan ook nog naar concerten en zo dus zo oud ben ik eigenlijk niet. En ik kan nog beroemd worden want er zijn allemaal beroemde mensen jarig op 25 december zoals armin van buren. Dus mijn opa is het beste kerstkind.

(MaWoVrij’tje, geschreven door Josephine Seelen, 10 jaar)