Vandaag gaat het over goedkoop.

Als je in Miami bent, dan kan je wel berichten over de schitterende skyscrapers en chique restaurants van Downtown, of over de hippe cafés met veel bloot van South Beach en de eindeloze witte zandstranden, maar daarmee vertel je niets nieuws. Daarom op z’n Hollands over lekker goedkoop. Vlakbij ons Airbnb huis in Miami Beach schijnt een sushiresto te zitten dat het beste van Miami is. Het heet Katana. Wij erheen! Niets te vinden. Vragen bij de Barbershop. Zes zwarte mannen onder grote witte lakens roepen om het hard

st: ‘Yes Sir-rie, right around the corner, man!’ Nou, niks. Ah, een Cantonees. Die moet het zijn. Weer niet. ‘Wij hebben niets te doen, hiernaast staat van half zes tot half negen een rij buiten.’ Hiernaast? We zien een onooglijke, ondoordringbare etalage zonder opschrift naast een klein, verveloos deurtje. Nee toch? Ja toch! ‘s Avonds na het wachten in de rij eenmaal hongerig binnen, treffen we een halfronde bar die de hele ruimte vult, met pakweg 15 stoelen er omheen. Door de bar heen stroomt een riviertje met daarin grappige bootjes die het ene hapje na het andere aanvoeren. Maar nu komt het: de sushi en sashimi is van grote schoonheid en onvergelijkbare kwaliteit. Nooit ergens beter gegeten. Je kan niet stoppen. Daar komt weer een bootje. Gauw pakken! Voor het voorbij is. Na een uur heb je dertig schoteltjes op een stapel bij je staan en komt de super aardige eigenaar tellen. Dat is dan 84 dollar. He? Voor vier personen inclusief ijs, sake en bier?! Hoe goedkoop is dat! Een schijntje. Morgen terug, hoe lang de rij ook is.