Vandaag gaat het over multimiamimiljoen.


Als je nou toch een keer in Miami bent, dan wil je ook wel voor die paar dagen in je leven een beach house, waar je op je houten veranda ontbijt met uitzicht op de azuurblauwe golven en op blote voeten zo door het fijnwitte zand de zee in kan. Toch? En als dat dan een deuk in je pakje Zeeuws Meisje moet kosten, nou vooruit. Had je gedacht. Het beach house dat je voor de hoofdprijs huurt bij Airbnb blijkt een piepklein tuintje te hebben en aan een driebaans doorgaande weg met razend verkeer te staan. En jawel, het is aan het strand, maar dan wel na zeven blokken lopen. Dat is het nadeel van Airbnb: je loopt tegen eigenaren aan die de natuurlijke neiging vertonen zo veel mogelijk te vragen voor het weinige dat ze bieden. Had je maar beter moeten kijken. En had je maar een echte wereldburger moeten zijn die weet dat de meters aan het water in Florida zo duur zijn, dat je hier alleen heel hoog flatgewijs gestapeld kunt zetelen. Uiteraard met uitzondering van Donald Trump, die pal aan zee in West Palm Beach een paleis heeft laten bouwen dat wij dan wel weer meteen het foeilelijkste van alle paleizen daar vinden. Dat doet het ergste vrezen voor de Oval Office. In de plaatselijke glossy Ocean Drive meldt makelaar Mark Zilbert opgeruimd dat hij vorig jaar voor een half miljard dollar onroerend goed heeft verkocht waaronder een penthouse van 60 miljoen dat op 70 meter hoogte een terraszwembad biedt! Dit jaar denkt de heer Zilbert de 750 miljoen dollar omzet te halen. Good for him. Wij zogen na drie dagen regen verzaligd een fresh fruit juice van 3.95 dollar leeg toen de eerste zon ons minituintje streelde.