Vandaag gaat het over Rio.

Maar dan anders. We kunnen u met gepaste trots en vreugde berichten dat mejuffrouw A. van der Breggen uit Zwolle, 26 lentes jong, hier vandaag de olympische snelfietswedstrijd voor dames heeft gewonnen door in het eindschot twee medestrijdsters van vreemde huize te verslaan. Daarmee is zij na mevrouw F. Blankers-Koen precies de vijftigste Hollandse vrouw die een gouden olympische medaille wint. Vanzelfsprekend was mejuffrouw na de vermoeienissen van 150 kilometer fietsen in nog geen vier uur tijd niet in staat om ons te woord te staan. Wij hebben daarvoor alle begrip en zullen haar later nog eens vragen hoe het voor haar als jongedame uit Zwolle was om hier in Rio rond te fietsen. Zij zal het ongetwijfeld een bijzondere ervaring hebben gevonden. Helaas miste zij een ontmoeting met de hoogedele heren M. Rutte, onze premier, en W.A. van Oranje, onze koning, die na 48 uur hier ter stede voor gewichtiger zaken retour naar het thuisland waren vertrokken. Zodoende moest mejuffrouw Van der Breggen het doen met een goedkeurende tik op de wang van de edelachtbare heer H. Peters, onze ambassadeur in Brazilië. Namens het Nederlandse volk bracht hij haar hulde waarna zij zich snel terug trok voor een verfrissende douche. Einde bericht.

N.B. Mejuffrouw M. Vos uit Den Bosch verraste na een lange periode van ziekte met een negende plaats. Ook haar komt alle lof toe.