Vandaag gaat het over heet.

Waar ik zit, is het heet. 38 graden. De Franse weerman telt er nog drie graden gevoelswaarde bij. Dit vanwege de hete wind. We blijven dus maar in huis. Zo zit je binnen vanwege de regen in NL en binnen met de hitte en France. Mijn lief en ik delen met wijd gespreide armen en benen het bed. Een lits

jumeaux, bed voor twee. Mooi Frans voor wat wij terecht een twijfelaar noemen. Zodat je elkaar niet kunt missen. Heel fijn als het regent, maar niet bij 40 graden. Ik ga met m'n hoofd aan het voeteneind liggen. Zo lukt het net. We vangen de koelte van de vleugels van de mug en we verzinnen lieve woordjes: snoeiheet, loeiheet, gloeiend heet, smoorheet, bloody hot. Ik haal een kan met ijsklontjes en leg ze op haar voorhoofd, in haar hals, tussen haar borsten, in haar navel, en zo verder. Zo wordt het toch nog gezellig. Als de blokjes smelten, lik ik m'n lippen. Heet! Goed woord voor te warm. Heet, zei je moeder vroeger als je met je handje naar de pan op het fornuis reikte. Heet, zegt m'n lief nu. Ja, heel, zeg ik terug.