Vandaag gaat het over sprookje.


Het kalfje sprong licht als een veertje om haar moeder de koe heen omdat ze geboren was in een tijd dat de mensen steeds minder vlees gingen eten. 'Nu hoef je geen 700 kilo zwaar meer te worden, zoals ik,' zei haar moeder. 'De mensen krijgen nu filmpjes op hun phone over wat er in een slachterij allemaal met ons gebeurt. Daar worden ze niet vrolijk van, kindje. ‘Tuurlijk weet ik hoe lekker de mensen ons vinden en hoe moeilijk ze het hebben om ons te laten staan: in de wei, waar we horen. Maar toch, soms komen sprookjes uit. Lieverd, nog even, en je hoeft niet meer je hele leven in een stal. Mag je weer gewoon naar buiten omdat een koe in de wei de mensen een fijn gevoel geeft als ze langs rijden en dat hebben ze nodig in deze onzekere tijden.' Zo sprak de wijze oude moeder koe en haar dochter was dankbaar en boede blij boe.