Vandaag gaat het over beenlengte.

Je hebt mensen, mannen vooral, die hun ongegeneerd lange benen ongegeneerd ver onder de tafel door uitstrekken zodat de tegenover zittende partij niet anders rest dan zijn of haar benen onder de eigen stoel terug te trekken. Op warme dagen komt daar nog het vreeswekkend uitzicht op enorme blote voeten en tenen bij. Toen de mensen, vrouwen vooral, nog heel klein waren, had je stoofjes; mooi aangeklede kistjes waar de dames hun te korte pootjes op konden zetten zodat ze niet bungelden en pijnlijk gingen 'slapen'. In de winter werden de stoofjes met kooltjes verwarmd. Heerlijk moet dat zijn geweest. Op internet verscheen het vreeswekkende verhaal van een Hollands meisje van wie de benen zijn gebroken om er stukken tussenuit te halen zodat ze niet

te ver boven de twee meter uit gaat komen. Zelf heb ik met mijn 1.71 meter twee schoonzoons van 1.97 meter. Om nog enige autoriteit te behouden verzoek ik ze met klem uitsluitend met me te praten als ze zitten.