Vandaag gaat het over bram.

Bram is de beste naam voor de fijnste hond: klein, zacht, nieuwsgierig, aandachtig, wakend, lief, dapper. Bram is een zeer geslaagde kruising tussen een teckel en een poedel. Hij komt uit Parijs maar heeft nu Nederlandse ouders. Die na korte tijd al niet meer weten wat ze zonder hem zouden moeten. Bram komt met hen een dagje op bezoek. Meteen na aankomst gaat hij als een speer over het terrein, op zoek naar de grote herder van de buurman - wat jij! Met opgeheven hoofd en staart speelt hij de directeur van de zaak. Maak jullie geen zorgen, ik ben er. Daarna ligt hij uitgeteld en poeslief tijdens het eten op onze voeten. Deze hond heeft je zo aan z'n lijn. We zullen hem missen. En hij, te merken aan de dwarse houding waarmee hij

tot op het laatst weigert op de achterbank van de auto te springen, ons.