Vandaag gaat het over volksaard.

Overal in de dorpen en steden van Frankrijk stonden vorige week lange rijen bij de benzinestations. Terwijl bij de raffinaderijen de zwarte rook van de brandende autobanden en de gebalde vuisten van demonstrerende stakers de revolutie preekten, hadden de wachtende Franse burgers vooral begrip en geduld. 'Ik heb m'n vrouw geappt dat ze de kip maar even koud moet zetten, want het kan nog wel een uurtje duren,' zei een montere man op tv. Maar afgelopen vrijdagmiddag was het ineens voorbij. De nieuwslezer sprak cynisch over de '35-urige protestweek'. En dan was er natuurlijk ook nog de komst van zondag 29 mei. Moederdag is heilig en France. Dan moet je als kind naar je ma

man. Dus een brandstof boycot ja, maar je moeder, die boycot je niet. Wat een volk. Wat een aard.