Vandaag gaat het over nachtmerrie.


Vlak voor hem op de snelweg wisselde een grote, zwarte pick up truck plotseling van baan en klapte met enorme impact tegen een rode personenwagen die net passeerde. De truck schoot op z'n kant, vonken spuwend over het asfalt, de rode auto knalde tegen de vangrail, boemerangde terug en kwam in volle vaart frontaal tegen de truck tot stilstand. Hij remde uit alle macht maar kon een botsing niet meer vermijden. Meteen ook werd hij vol geraakt door een achterop komende auto. Van voren sloeg de airbag hem hard in de borst, naar achteren werd zijn hoofd tegen de steun geslagen. Het volgende moment was het ineens doodstil, op het gekerm en gegil van mensen uit het wrak van de rode auto na. Naast hem zat een vrouw ineengezakt, zwaar bebloed en bewusteloos in haar stoel. Was hij dood? In zijn ogen priemde een zonnestraal door de gordijnen. Hij belde de receptie en boekte de kamer een dag bij. Even geen snelweg.