Vandaag gaat het over dineren.

Aan het eind van de lange, lange oprijlaan vouwt het kasteel zich uit over de volle breedte van het voorhof achter de slotgracht. Daar staat het vol met autoblik, glanzend in de koude zon. Rechts achter de heggen gaat het mooie, oude koetshuis schuil, nu restaurant. Binnen zitten zo'n honderdvijftig Fransen aan ronde tafels onder het gewelfde plafond, in volle verwachting van hun menu. Een keurkorps van vijftien in onberispelijk zwart geklede obers serveert een stroom aan exquise gerechten die met militaire precisie uit de keuken komt. Alles naturel smaakvol en een lust voor het oog. Vier gangen voor 35 euro, hoe kan het? Hier komt zelfs de kaaswagen nog langs de tafels, waaruit je met je pink (nooit je wijsvinger!) kunt kiezen, dunne schijfjes lokale kaaskunst die als bonbons worden opgediend. Het is Pinksterzondag in de Bourgogne. In Frankrijk is de noodtoestand van kracht. Twee werelden.