Vandaag gaat het over tuin.

Met je tuin verhoud je je tot de wereld. Als je home je castle is waarbinnen je kan doen en laten wat je wilt, dan is je tuin je eerste stap naar een medemens die wat van jou en je doen en laten vindt. Je boom is schitterend hoog en breed maar neemt de zon bij je buurman weg. Je hond is blij dat-ie buiten is en blaft daarom net zo lang tot de buurt de politie belt. Je grasmaaier zingt dat het een lieve lust is, maar tergt de oren van de buurvrouw. Je bladblazer - een kado van de kinderen! - idem dito. Je prachtige taxus zaait zijn overvloedige pollen over de net gewassen auto van je overbuurman die met een acute aanval van hooikoorts hoestend en proestend in huis verdwijnt, de deur woedend achter zich dicht gooiend. Kortom, allemaal voer voor de rijdende rechter. Om over de hoogte van je met trots en overgave zelf gebouwde schutting maar niet te spreken. Leve de lente.