Vandaag gaat het over honderd.

Honderd is een eeuw (tijd), een eeuwigheid (leven), een century (snooker, cricket), een jubilaris (de honderdjarige), een jubileum (het bedrijf), een record (in 8.99 seconden), een geste (de honderdvoudige beloning), een getal, een stukje. Dit is mijn honderdste mawovrij'tje. Het is een mijlpaal, het markeert een grens die ik oversteek als ik overmorgen het honderdeneenste stukje stuur. Ik had eerlijk gezegd niet gedacht dat het zo makkelijk zou gaan. Ik had niet kunnen bevroeden hoe snel en hoezeer ik het gesprek met mijn lezers op steeds hogere prijs zou gaan stellen. MaWoVrij voelt als een mooi cadeau. Ik hoop ook voor jou.

NB Om de 100 te vieren heb ik mij gehaast om mijn website te vullen met alle 100 stukjes die ik sinds september vorig jaar schreef. Warm aanbevolen, ook voor deel-genoten die pas later aanhaakten: www.mawovrij.nl