Vandaag gaat het over panelen.

Zonnepanelen. Sinds een week heb ik er 20 op mijn dak. Binnen kan ik op de I-pad precies volgen wat ze doen. En in de kast draait de elektrometer – als de zon schijnt – terug! Wat een kick. We ontbijten, de droger staat aan, ik wijs naar de blauwe lucht en zeg tegen mijn vrouw: ‘Die droger draait gratis!’ Super. Echt een lekker gevoel. Zelfs in deze wolken- en regenweek heb ik met 80 kWh x 25 cent 20 euro verdiend. Op jaarbasis moet ik op 5000 kWh komen. Meer dan 1000 euro. Word je vrolijk van. En sacherijnig. Waarom deed ik dit niet eerder? Scheelt milieu en centen. Een mooie Hollandse combinatie. Nooit dachten we dat we massaal met roken zouden stoppen. Maar de machtige lobby van de sigarettenindustrie werd gekraakt door burgers en overheid samen. Minder kanker, minder kosten, schone kamers, cafés en auto’s. Nu heb ik opnieuw het licht gezien. In de lucht: zon.