Vandaag gaat het over filosofie.


Met vier mannen lezen we de grote en kleine filosofen van de afgelopen 22 eeuwen. We doen dat inmiddels 25 jaar en we zijn van plan het nog 15 jaar te doen. Per jaar kiezen we zes tot acht boeken die we tijdens intensieve sessies bespreken en gezamenlijk (proberen te) doorgronden. Telkens ook trekken we de lijnen door naar hun betekenis voor onze persoonlijke levens. Het bestaan van ons intieme genootschap ervaren we als een feest voor de geest. Filosoferen is relativeren. De zoektocht is niet naar waarheid, maar naar waarde en waarden. En altijd is er de andere kant, de verschillende zienswijze, de inbreng van een ander die jezelf opnieuw aan het denken zet. Deze week praten we aan de hand van Michel Houellebecq, John Gray en George Orwell over de moderne tijd. Poeh!