Vandaag gaat het over scheef.


Scheef is het nieuwe recht. Heel veel moet anders. Laten we het scheef zetten. Wat de aarde mooi maakt is dat-ie scheef staat. De beroemdste toren ter wereld is de scheve. Scheef ga je harder (Indianapolis, baanwielrennen, shortskating) en hoger (springen). Actie dus. Met scheef zetten we alles op z'n kop. Moet even. Idee! Zet in je huis tafels, kasten, bedden een week scheef en voel wat het je doet. De 2de Kamer wisselt een maand lang van plaats, alle partijen door elkaar heen. Geeft een heel andere kijk op de zaak. Scheve verhoudingen, maar dan goed. Een miljoen Nederlanders gaat omgekeerd scheef wonen door een weekend te kamperen. Uit solidariteit met de vluchtelingen. Scheef is de uitdaging. Bedenk je eigen scheef. Een blad - SCHEEF! -, foto's, architectuur (schots en scheef). Honderdduizend scheeflopers. In Schevingen. Spontaan gaan mensen overal scheef in de rij staan, zitten ze triomfantelijk scheef op de fiets. Scheef wordt een populaire jongensnaam. Helemaal blij kijk ik de zaal vol mensen aan die Nederland met dit idee een zet moeten gaan geven in de goede richting. Luid applaus is mijn deel. Men scandeert: Scheef zet recht! Scheef zet recht! En toen werd ik wakker.