Vandaag gaat het over investeren.


Een mens heeft wel eens een beetje geld over en gaat dan onwillekeurig aan zijn toekomst denken. Nu is die toekomst vandaag de dag niet gebaat bij sparen. Als je 10.000 bij de begripvolle meneer van de bank stalt, krijg je na een jaar 70 euro erbij. Ja, zeg! Moet je niet beleggen? zegt je vrouw. Shell is hartstikke gezakt, veel meer dan de benzine bij de pomp, dus...Net heb je je gemeld bij Alex om te doen wat ze zegt, of de zaak knalt nog veel meer in mekaar. Is dat even boffen. Was je mooi 2000 euro in een week kwijt geweest! En op dat moment, echt waar, komt een mail binnen van Jolien, Jorien, Marieke en Nelleke, die sinds twee maanden als Delftse natuurkunde studenten het bovenhuis huren dat je samen met je schoonzoon als belegging hebt gekocht. 'Lieve Itzard en Ferry', schrijven ze. 'Nu we helemaal gesetteld zijn in ons droompaleis willen we jullie en jullie vrouwen graag uitnodigen voor een etentje bij ons. Wij zorgen voor iets lekkers en mooie wijn. Zeg maar wanneer het jullie schikt.' Kijk, dat is nou nog eens een investering met rendement. We kunnen niet wachten.