Vandaag gaat het over smart phones.

Ik las in de krant dat mensen gemiddeld 221 keer per dag op hun smart phone kijken. Ik zelf kijk 0 keer per dag, want ik heb er geen. Dat betekent dat er iemand anders moet zijn die 442 keer per dag kijkt. Dat is 1 keer per 2 minuten en 17 seconden, want een mens heeft gemiddeld 16 uur x 60 minuten = 960 minuten per dag z'n ogen open. Eigenlijk valt me 221 keer nog best mee, als ik zie hoe vervaarlijk en onophoudelijk het smartphoneleger zijn wapen hanteert. Natuurlijk zijn er deskundigen die beweren dat je van zoveel contact contactgestoord raakt, maar als ik zie hoe blij mijn vrouw is met het phone-filmpje van haar tante van 94 in Vernon in Canada die liefdevol bewegingsles krijgt van haar 67-jarige zoon, dan denk ik: ach, die gemiddelde deskundige is vast een blanke, oude man die stiekem zelf ook 221 keer per dag op z'n I-p

hone 6 kijkt. Persoonlijk hoef ik geen 5, geen 6 en geen 7 straks. Wel hoop ik de tijd nog mee te maken dat er een apparaat op de markt is waarmee je jezelf kan digitaliseren in nulletjes en eentjes en vervolgens op welke plek ook ter aarde (als er maar wifi is..) weer in mekaar kan zetten. Denk dan aan in de Oval Office, of de schatkamer van Poetin, of de slaapkamer van je favoriete filmster. Hoe leuk wordt dat? Ik kan niet wachten.