Vandaag gaat het over getal twee.


Duitsland neemt dit jaar 750.000 vluchtelingen op. Nederland 14.000. He?! Merk trouwens, dat we, hoe meer er komen, hoe meer we over 'vluchtelingen' spreken en schrijven in plaats van over 'asielzoekers'. Nederland maakt in Europees verband nog eens 5.000.000.000 euro over aan Griekenland. Nog vorig jaar werd onze complete, moeizaam opgebouwde cultuursector op z'n kop gezet voor 200 miljoen. Een voetballer waarvan we de naam al bijna niet meer weten, Bale, werd verkocht voor 100 miljoen, op de markt in Sana, Jemen, doen kleine slaafjes 4 dollar, hoe goed ze ook kunnen voetballen. Al onze overheidsdienaren krijgen van hun almachtige baas na 5 jaar nulstand 5% loonsverhoging. Dat is 1% per jaar (eigenlijk minder, want achteraf), waarvan ze zelf de helft betalen vanwege een sluwe nieuwe pensioenregeling. Nog maar een paar maanden geleden maakte Dijsselbloem na wat gratuit gemor achteloos 650 miljoen extra over aan Brussel vanwege bijgestelde berekeningen over 2011 en 2012.... Moeten wij eens proberen. Zomaar wat getallen. Deze gedachten komen vandaag, op donderdag, in plaats van vrijdag naar u toe, omdat ik met de auto als een haas vanuit Zuid-Frankrijk naar huis moet. Onze dochter Marissa (43) is vandaag bevallen van een tweeling! Kijk, dat is nou een getal wat we heel goed begrijpen.